Elektrakaart

De interactieve elektrakaart is een essentieel onderdeel van het online beheer van een buitenkast. Het geeft inzicht in alle stroompunten en het actuele gebruik, waardoor we effectief vraag en aanbod van publieke elektrapunten kunnen samenbrengen.

 

Wat is de elektrakaart?

De elektrakaart biedt inzicht in alle beschikbare stroompunten in de openbare ruimte en het (actuele) gebruik. Vraag en aanbod van publieke stroompunten worden d.m.v. de elektrakaart gemakkelijk samengebracht.

Met de elektrakaart kun je ook eenvoudig het energieverbruik per gebruiker beheren: het starten en stoppen van energievoorzieningen gaat gemakkelijk en alle gegevens zijn direct toegankelijk via ons online beheersysteem.

Belangrijkste kenmerken

  • Bestaande voorzieningen worden beter benut, waardoor je het gebruik van aggregaten en daarmee gepaarde vervuilende lucht voorkomt;
  • Draagt bij aan schaarse aansluitingen en de energietransitie;
  • Eenvoudig in gebruik voor zowel beheerder als eindgebruiker;
  • Je hebt volledige inzage in verbruikspatronen per gebruiker;
  • De kosten worden automatisch verrekend met de betreffende gebruiker.

Zien hoe slimme kast® werkt?

Hoe werkt het?

Aanbieders, zoals gemeenten, kunnen hun publieke elektrapunten gemakkelijk delen met geïnteresseerden dankzij de elektrakaart. Dit proces wordt ondersteund door een aanvraagformulier waarop geïnteresseerden een verzoek tot gebruik kunnen indienen.

Dit bespaart voor, in dit geval de gemeente, veel interne tijd en afstemming. Bovendien geeft de agenda van slimme kast® inzicht per aansluitpunt of er een specifieke behoefte vervuld kan worden. Dit kan bijvoorbeeld een eenmalig evenement zijn of een wekelijks terugkerende markt. Op basis van deze agenda schakelt slimme kast® de betreffende kasten op tijd in en uit. Dit leidt tot een efficiëntere afhandeling.

Elektrakaart crop

Met slimme kast® profiteer je ook van:

Online toegangsbeheer

Beheer op afstand

Met slimme kast® beheer je eenvoudig de toegang per buitenkast. Doordat dit online en op afstand kan heb je optimaal grip op beheer, bespaar je veel tijd en geld.

Daarnaast zijn problemen met verdwenen sleutels verleden tijd en biedt optimale veiligheid. En dat zonder extra abonnementskosten.

Vrijblijvend contact opnemen

Marco Ekelmans

Specialist buitenruimtes

LinkedIn Profiellink

Meer weten over slimme kast®? Stel gerust je vraag!