Den Helder, Watersportvereniging HWN

2022Project

De feiten
locatie: Den Helder, jachthaven Watersportvereniging H.W.N.
functie: Recreatie
realisatie: 2022
opdrachtgever: Watersportvereniging H.W.N.
toegepast: Straatkast Aansluitzuil Straatkast RVS, Slimme kast

Watersportvereniging Helder-Willemsoord-Nieuwediep (HWN) is een actieve watersportvereniging in het nautische hart van Den Helder. De jachthaven heeft ca. 100 ligplaatsen voor leden en bezoekers. De vereniging kent een rijke historie die terug gaat tot de oprichting in 1929.

Met de tijd mee
Het bestuur van de verenging heeft altijd geïnvesteerd in de haven. Zo is deze met haar tijd meegegaan en nog steeds een populaire plek om aan te meren. Recentelijk zijn de elektriciteitsvoorzieningen onder handen genomen. De bestaande voorzieningen voldeden niet meer. Dit waren gedateerde zuilen die waren uitgerust met muntautomaten. Deze muntautomaten zijn bewerkelijk en brengen de nodige risico’s met zich mee. Ook voldeden de installaties niet meer aan de huidige regelgeving.

Investeren in de toekomst
Na een uitgebreide marktoriëntatie is Buitenkast gevraagd de voorzieningen te vernieuwen en geschikt te maken voor online beheer. De kasten zijn door Buitenkast geproduceerd en geplaatst. De leden van de vereniging hebben in eigen beheer de aanleg van de kabels verzorgd. Nadien is alles door Buitenkast gekeurd en in gebruik gesteld. Met deze aanpak is er optimaal gebruik gemaakt van elkaars toegevoegde waarde.

Online beheer
Alle contactdozen zijn via de handige STROOMkast App in te schakelen. De beheerder kan via het beheer platform Slimme kast eenvoudig zien welke plekken er in gebruik zijn. Ook heeft men een real time inzicht in het Stroomverbruik. De leden krijgen maandelijks een factuur voor de werkelijke stroomkosten. Buitenkast verzorgd voor de vereniging het debiteurenbeheer. De facturen worden namens de vereniging verstuurd en geïncasseerd. Passanten worden per dag afgerekend. Met deze aanpak heeft het bestuur geïnvesteerd in de modernste techniek waarmee de haven beheersarm is.

Den Helder, Watersportvereniging HWN

Ook zo’n mooi project met ons aangaan?

Marco Ekelmans

Specialist buitenruimtes

LinkedIn Profiellink