Water

Toepassingen

Om te zorgen dat je gebruik kan maken van water, heb je een aansluiting nodig. Die aansluitingen zitten voor een buitenruimte in een buitenkast. Daarbij heb je keuze uit een watermeterput, watertap, waterkraan of aansluitzuil.

putkast watertap

Goedgekeurd door:

Water
Water
Water
Water
Water
Water
Water
Water
Water
Water
Water

Watermeterput die voldoet aan de eisen van het waterleidingbedrijf

Een watermetput is en veilige bescherming van de waterleiding, watermeter en afsluiters tegen bijvoorbeeld vorst. Om in Nederland gebruik te maken van drinkwater heb je een aansluiting nodig op het drinkwaternet.

Het lokale waterleidingbedrijf sluit deze aan, maar je moet zelf een goedgekeurde watermeterput regelen. Let op, de eisen per watermeterput verschillen per regio en capaciteit van de aansluiting.

Wateraansluiting zonder aansluiting van waterleidingbedrijf

Hoeft de wateraansluiting niet aangesloten worden op een waterleidingbedrijf? Dan zorg je zelf voor een wateraansluiting en kun je kiezen voor een waterkraan (tot 3 aansluitingen) of watertap (tot 6 aansluitingen). De waterkraan klap je open om aan te sluiten en sluit je daarna weer. De watertap trek je omhoog om aan te sluiten en laat je weer zakken of zo staan. Beide zijn ideaal voor bijvoorbeeld evenementen in een gemeenten.

Watervoorzieningen meenemen in het ontwerp voor jouw buitenruimte? Laat ons vrijblijvend met je meedenken!

Jouw waterleidingbedrijf

Weet je niet welk waterleidingbedrijf in jouw regio actief is? Je bekijkt het eenvoudig in deze kaart:

  1. PWN Waterleidingbedrijf Noord-Holland
  2. Waterbedrijf Groningen
  3. Waterleidingmaatschappij Drenthe (WMD)
  4. Vitens
  5. Waternet
  6. Oasen
  7. Dunea
  8. WML
  9. Evides
  10. Brabant Water

 

Vrijblijvend contact opnemen

Marcel Mol

Productspecialist

Voor een buitenkast met water adviseren wij altijd in contact te komen. Zo weet je zeker dat je de juiste oplossing kiest en denken we vrijblijvend mee over jouw project.