Breda, diverse locaties

2021Project

De feiten
locatie: Breda
functie: Markt en evenementen
realisatie: 2021
opdrachtgever: Gemeente Breda
toegepast: Straatkast Meterkast RVS en Slimme kast

De gemeente Breda heeft na diverse experimenten besloten om al haar buiten kasten voor markten, evenementen en ambulante handel om te bouwen en te voorzien van slimme technologie. Hiervoor heeft de gemeente een aanbesteding georganiseerd. Doel van de gemeente hierbij is volledige ontzorging tijdens aanleg en ook gedurende de gehele levensduur. PUTkast techniek is geselecteerd als partner voor de realisatie en exploitatie deze verschillende stroomvoorzieningen.

Op verschillende plekken in de stad Breda en omliggende dorpen zijn bestaande kasten geschikt gemaakt voor SLIMME kast. Daar waar niet anders kon zijn de bestaande kasten vervangen voor nieuwe exemplaren Meterkasten RVS. Met deze aanpak zijn bestaande materialen optimaal hergebruikt.

Alle kasten zijn geschikt gemaakt voor SLIMME kast Max ofwel uitgerust met STROOMkast functionaliteit. Dit houdt in de elke gebruiker via een online portaal of App zich kan aanmelden en vervolgens een aansluiting activeert. Na gebruik worden we werkelijke stroomkosten doorbelast. Deze opbrengsten worden periodiek uitgekeerd aan de gemeente. Hiermee heeft de gemeente geen omkijken naar het beheer en financiële administratie.

Breda, diverse locaties

Ook zo’n mooi project met ons aangaan?

Marco Ekelmans

Specialist buitenruimtes

LinkedIn Profiellink