Rotterdam, Kralingse Bos

2019Project

De feiten
locatie: Rotterdam, Kralingse Bos
functie: Evenementen
realisatie: 2019
opdrachtgever: Gemeente Rotterdam
toegepast: PUTkast Waterkraan,Watermeterput, Straatkast Maatwerk en Slimme kast

Het Kralingse Bos is een belangrijke evenementenlocatie in Rotterdam. De gemeente heeft besloten om alle evenementenlocaties in de stad te verduurzamen. Dit betekend onder andere geen aggregaten en drinkwater uit het waternet.

De gemeente heeft samen met PUTkast BV deze uitdaging opgepakt en als één van de eerste locaties het Kralingse Bos geschikt gemaakt om te laten voldoen aan de duurzame invulling.

Ruime voorzieningen
Er is door het netwerkbedrijf een nieuw transformatorstation gerealiseerd en hieruit worden vier STRAATkasten gevoed die elk een capaciteit hebben van 315A. In elke STRAATkast zijn diverse elektrische soorten contactdozen aangebracht waarop er voor elk evenement wel een geschikte aansluiting voorhanden is. Dit scheelt in de nodige tijdelijke verdeelkasten (zwerfkasten) en bevorderd de veiligheid.

De kasten zijn uitgevoerd in twee compartimenten waardoor er een scheiding is aangebracht in gebruik en beheer. Hiermee zijn de installaties optimaal beheersbaar en worden gebruikersrisico’s nog verder beperkt.

Slimme kasten
Tevens zijn de STRAATkasten slim gemaakt. Er is een speciale communicatiemodule aangebracht waarmee de kasten op afstand te bedienen zijn. Zo kunnen de verbruiksgegevens op afstand digitaal worden beheerd. Hiermee kunnen de energiekosten op maat worden verrekend met de evenementen. Dit maakt dat de installaties goed beheersbaar zijn en dat de gemeente geen onnodige exploitatieverliezen heeft. Ook kunnen de kasten op afstand geschakeld worden waardoor de contactdozen alleen stroom geven als er een evenement aanwezig is.

Schoon water
Op strategische punten zijn door PUTkast BV ook drinkwatervoorzieningen aangelegd. De watermeter van het drinkwaterbedrijf is ondergebracht in een overrijdbare watermeterput en daarnaast is een multifunctioneel tappunt waar van basis tapkraan tot en met grotere Storz aansluitingen op kan worden aangesloten.

Rotterdam, Kralingse Bos

Ook zo’n mooi project met ons aangaan?

Marco Ekelmans

Specialist buitenruimtes

LinkedIn Profiellink