Valkenswaard, De Markt

2010Project

De feiten
locatie: Valkenswaard, De Markt
functie: Markt- en evenementenplein
realisatie: 2010
opdrachtgever: Gemeente Valkenswaard, Wegenbouw Steevens en Spitters Elektrotechniek
toegepast: PUTkast Contactdoos, PUTkast Markt, PUTkast Watertap, PUTkast Waterkraan

De Markt is het centrumplein van het gezellige Brabantse Valkenswaard: het kloppende hart van deze plaats. Rondom het plein bevinden zich vele horeca gelegenheden en het plein vormt bij vele evenementen, zoals carnaval en kermis, het middelpunt.

Op de donderdagen wordt er de weekmarkt gehouden. De markt biedt plaats aan ruim honderd marktkramen. In 2002 heeft men besloten om de markt te voorzien van ondergrondse kasten in de vorm van tien PUTkasten model Markt. Hiermee was elke kraam voorzien van een elektriciteitsaansluiting. Door de gescheiden compartimenten is het beheer en de scheiding van verantwoordelijkheden optimaal geregeld.

In 2010 is begonnen met de grootschalige herinrichting van het plein. De huidige PUTkasten verkeerde in een goede conditie en deze zijn na een renovatie opnieuw toegepast. Daarnaast zijn de drinkwatervoorzieningen uitgebreid middels enkele PUTkasten model Waterkraan en Watertap.

Bij de nieuwe inrichting is ook rekening gehouden met de vele evenementen en de grote energiebehoefte. Hiervoor is een PUTkast model Contactdoos type 660A toegepast. Met deze aanpak beschikt men voor alle situaties over de juiste voorzieningen zonder dat men er hinder van ondervindt.

Valkenswaard, De Markt

Ook zo’n mooi project met ons aangaan?

Marco Ekelmans

Specialist buitenruimtes

LinkedIn Profiellink