Nootdorp, Mercato

2009Project

De feiten
locatie: Nootdorp, Mercato
functie: Ambulante handel
realisatie: 2009
opdrachtgever: Gemeente Pijnacker-Nootdorp
toegepast: PUTkast Markt

Nootdorp is van oorsprong een klein dorp nabij Den Haag. De laatste decennia is deze plaats flink gegroeid en nog steeds wordt er gebouwd aan uitbreidingen. Door goede verbindingen met Den Haag vormt het een gewilde plek.

Bij een dergelijke gewijzigde omvang van Nootdorp horen ook passende voorzieningen. Zo is enkele jaren geleden een nieuw overdekt winkelcentrum, de Parade, geopend. Dit centrum is voorzien van een ruime (gratis) parkeergarage. Ook tramlijn 15 heeft hier haar eindhalte. Dit geeft een snelle rechtstreekse verbinding met het centrum van Den Haag.

Tegenover het winkelcentrum en de tramhalte is recentelijk het vastgoedproject Mercato opgeleverd. Dit complex bestaat uit drie appartementgebouwen die in een S-vorm rondom een nieuw centrumplein gebouwd zijn. De gebouwen en het nieuwe plein hebben een Toscaanse thematiek, die terugkomt in de architectuur. Onder het complex is een parkeergarage waar de bewoners hun auto kunnen parkeren.

Het nieuwe plein is tevens geschikt gemaakt om er straks wekelijks een markt te houden. Deze markt zal een extra impuls geven aan de buurt en het winkelcentrum. Bij een dergelijk gebruik van het plein horen de benodigde voorzieningen zoals elektriciteit.

Ruim voordat de bouw begon is met de gemeente, de aannemer en PUTkast BV intensief overleg geweest. Hierdoor konden de locaties van de ondergrondse kasten optimaal ingepast worden op het bouwkundig ontwerp van de parkeergarage. Het dak van de garage vormt namelijk de directe ondergrond van het plein. Er zijn drie PUTkasten model Markt large toegepast die straks de weekmarkt ruimschoots voorzien van elektriciteit.

Nootdorp, Mercato

Ook zo’n mooi project met ons aangaan?

Marco Ekelmans

Specialist buitenruimtes

LinkedIn Profiellink