Deventer, Beestenmarkt

2006Project

De feiten
locatie: Deventer, Beestenmarkt
functie: Markt
realisatie: 2006
opdrachtgever: Gemeente Deventer
toegepast: PUTkast Contactdoos, PUTkast Markt

Lange tijd zag de Beestenmarkt (nabij het station van Deventer) er troosteloos uit. Een parkeerterrein met een paar losstaande winkelchalets erop meer was het niet. Voor de gemeente reden te meer om dit gebied op grote schaal onder handen nemen om zo een blikvanger van de stad te maken.Het project begon met de sloop van een oude onveilige parkeergarage die daarna werd vervangen voor een nieuw complex en een nieuwe parkeergarage. In het nieuwe pand is onder andere een supermarkt gevestigd.

Na de realisatie van het complex is direct begonnen met een complete herinrichting van de openbare ruimte. Het ontwerp voor het plein biedt plaats voor spelen en voor de markt. Het plein is ingericht met mooie banken en lantaarns. Het deel van het plein direct voor het nieuwe complex is bedoeld om te kunnen lopen. Midden op het plein is een bomeneiland gesitueerd.Ook is het plein geschikt gemaakt voor het houden van de wekelijkse wijkmarkt.

Daarnaast is het parkeerterrein geschikt gemaakt voor een uitwijk locatie voor de grote centrum markt. Wanneer er festiviteiten in het centrum van Deventer worden georganiseerd kan deze markt uitwijken naar de Beestenmarkt. Beide markten zijn voorzien van elektriciteit. Voor de weekmarkt is gekozen voor zes PUTkasten model Markt die uitstekend geïntegreerd zijn in het ontwerp. Hiermee wordt voldaan aan alle voorschriften en is een efficiënte en slimme exploitatie oplossing gerealiseerd.

Voor de centrum markt is gebruik gemaakt van dertien PUTkasten model Contactdoos. Op deze wijze is op slimme wijze een verantwoorde oplossing gevonden voor het inrichten van de uitwijklocatie.

Deventer, Beestenmarkt

Ook zo’n mooi project met ons aangaan?

Marco Ekelmans

Specialist buitenruimtes

LinkedIn Profiellink