Amsterdam, Reigersbos

2010Project

De feiten
locatie: Amsterdam, Reigersbos
functie: Markt
realisatie: 2003
opdrachtgever: Gemeente Amsterdam
toegepast: PUTkast Markt

Het winkelcentrum Reigersbos vormt het centrum van een wijk die in de jaren ’70 van de vorige eeuw is gebouwd. Het tapijt van dit winkelcentrum was toe aan een herprofilering. Dit natuurlijke moment was voor het Stadsdeel Zuidoost aanleiding om direct de marktvoorzieningen te vernieuwen. Hierbij speelde een hoogwaardige kwaliteit, lage exploitatiekosten en duurzaamheid een belangrijke keus.

Na een uitgebreide studie heeft men gekozen voor het toepassen van de PUTkast model Markt. Belangrijkste beweegreden waren: de gescheiden compartimenten en daarmee gescheiden verantwoordelijkheden (Arbo-wet), mogelijkheid om rechtstreeks aan te sluiten op net Liander (lage exploitatiekosten en geen separate infra), altijd obstakel vrij door slimme kabeluitvoer en robuust.

Naast het turnkey inrichten van de vernieuwde straat met 18 PUTkasten model Markt is door PUTkast BV ook de tijdelijke marktterrein voorzien van tijdelijke nutsvoorzieningen. Hierdoor kon de markt ongestoord doorgaan en had de gemeente alle verantwoordelijkheden bij één partij ondergebracht.

Amsterdam, Reigersbos

Ook zo’n mooi project met ons aangaan?

Marco Ekelmans

Specialist buitenruimtes

LinkedIn Profiellink