Weert, Korenmarkt en Markt

2007Project

De feiten
locatie: Weert, Korenmarkt en Markt
functie: Markt
realisatie: 2007
opdrachtgever: Gemeente Weert
toegepast: PUTkast Markt, PUTkast Watertap

In 1995 ging de gemeenteraad akkoord met de visie revitalisering binnenstad Weert. Waarna het project in 1997 van start is gegaan met de herinrichting van de Muntpromonade. Vervolgens is in de volgende jaren de bestrating diverse gebieden volledig vernieuwd. Zo is vorig jaar de historische Oelemarkt aangepakt waarbij ten behoeve van de evenementen PUTkasten zijn toegepast.

De gemeente is hierover tevreden en besloot om ook de nog te herprofileren Korenmarkt en de Markt te voorzien van PUTkasten. Op de Korenmarkt en de Markt worden naast de wekelijkse warenmarkt ook regelmatig evenementen georganiseerd. PUTkast BV heeft de gemeente geadviseerd bij het ontwerp en engineering.

Dit heeft geleid tot het toepassen van twee PUTkasten model Markt (die zowel markt- als evenementenvoorzieningen heeft) een Contactdoos en twee modellen Watertap. Op deze wijze heeft het centrum een obstakelvrij voorzieningenniveau dat uitstekend past in een belangrijk beeldbepalend onderdeel van de binnenstad van Weert. Dit project vormende het sluitstuk van tien jaar werken aan de revitalisering van de binnenstad.

Weert, Korenmarkt en Markt

Ook zo’n mooi project met ons aangaan?

Marco Ekelmans

Specialist buitenruimtes

LinkedIn Profiellink