Veendam, Molenstreek

2008Project

De feiten
locatie: Veendam, Molenstreek
functie: Evenementenvoorziening
realisatie: 2008
opdrachtgever: Heijmans en Gemeente Veendam
toegepast: PUTkast kWh-meter, PUTkast Watertap, PUTkast Markt

Op 18 juni 2008 zijn alle deelplannen van de herinrichting van het Groningse Veendam feestelijk opgeleverd. Deze deelplannen bestaan uit drie onderdelen: “van Trein naar Plein”, “Blauwe Loper” en “Kade Molenstreek”. Het “Van Trein naar Plein” project bevatte het aanleggen van een looproute tussen station en het Museumplein, een herinrichting van het straatbeeld en het verplaatsen van een fontein. Deelproject “Blauwe Loper” betrof het compleet opnieuw inrichten van een deel van het Beneden Oosterdiep door het terugbrengen van water en het aanleggen van kades en wandelboulevards. Onderdeel “Kade Molenstreek” omvat het aanbrengen van aanleg- en wandelkades.

Heijmans Wegenbouw uit Assen is door de gemeente Veendam geselecteerd op basis van ontwerp (hoogste score) als prijs (laagste inschrijfbedrag) om het gehele project te realiseren. Bij de projectfase “kade Molenstreek” is een aanleg- en wandelkade van hardhout gerealiseerd.

Voor deze aanlegkade waren elektrische en watertechnische voorzieningen noodzakelijk voor de recreatievaart en een kunstwerk. De gemeente stelde als randvoorwaarde dat deze voorzieningen obstakelvrij aangelegd diende te worden. Heijmans benaderde PUTkast om wegens haar scherpe prijsstelling, kwaliteit en het brede assortiment van producten. Voor dit project zijn de PUTkast modellen Markt,Watertap en kWh-meter toegepast.

Veendam, Molenstreek

Ook zo’n mooi project met ons aangaan?

Marco Ekelmans

Specialist buitenruimtes

LinkedIn Profiellink