Valkenburg aan de Geul, Grotestraat

2013Project

De feiten
locatie: Valkenburg aan de Geul, Grotestraat
functie: Evenementen en verlichting
realisatie: 2013
opdrachtgever: Gemeente Valkenburg aan de Geul
toegepast: PUTkast Contactdoos

Het centrum van Valkenburg aan de Geul ondergaat een ware metamorfose. In een aantal jaar wordt het centrum van deze Limburgse toeristische trekpleister flink onder handen genomen. De eerste fraaie resultaten zijn al zichtbaar.

Diverse projecten
Er worden meerdere projecten uitgevoerd. Zo wordt het oude winkelcentrum compleet vervangen voor een nieuwe winkelcentrum inclusief ruime parkeergarage. Ook worden de kademuren van beek de Geul hersteld. Hier wordt met oog voor historisch detail gebruik gemaakt van authentiek mergelsteen. Tevens wordt de inrichting van de openbare ruimte volledig vernieuwd.

Realisatie nieuw plein
Aan het begin van de populaire Grotestraat is er naast de Geul een plein gerealiseerd. Dit dient te functioneren als verbinding voor de bezoekers van de horeca in het cultuur-historisch centrum en bezoekers voor de winkels. Op het plein dienen regelmatig kleinschalige evenementen plaats te vinden, die extra publiek gaan trekken. Voor deze evenementen en voor speciale verlichtingsdoeleinden zijn er diverse ondergrondse elektrische aansluitpunten gemaakt. Hiervoor is gebruik gemaakt van compacte PUTkasten model Contactdoos.

Valkenburg aan de Geul, Grotestraat

Ook zo’n mooi project met ons aangaan?

Marco Ekelmans

Specialist buitenruimtes

LinkedIn Profiellink