Utrecht, Leidsche Rijn

2019Project

De feiten
locatie: Utrecht, Leidsche Rijn
functie: Evenementen
realisatie: 2019
opdrachtgever: Gemeente Utrecht
toegepast: PUTkast Markt-Evenement

De Utrechtse wijk Leidsche Rijn is de grootste Vinex locatie van Nederland. Uiteindelijk zal het ruim honderdduizend inwoners tellen. Deze nieuwe wijk heeft nu ook een echt stadscentrum gekregen. Het nieuwe stadshart heeft een klassiek stratenpatroon met gevarieerde woon- en winkelblokken.

Riante stadswijk
De openbare ruimte is ontworpen door Lodewijk Baljon Landschapsarchitecten. Het centrumgebied heeft meerdere pleinen met elk een eigen karakter. Daarnaast zijn er een aantal ruim opgezette straten zoals de Parijs Boulevard en de Wenen Promenade. De royaal bemeten openbare ruimte is afgewerkt met hoogwaardige materialen zoals diverse soorten natuursteen en gebakken klinkers.

Stroom voor evenementen
Op diverse plekken is ook rekening gehouden met het duurzaam organiseren van evenementen. Op het Brusselplein, Hof van Bern en de Parijs Boulevard zijn diverse obstakelvrije voorzieningen aangebracht. Dankzij PUTkast zijn er op verschillende locaties voldoende contactdozen. Hiermee kan vrijwel elk evenement van stroom worden voorzien.

Utrecht, Leidsche Rijn