Nieuwegein, diverse locaties

2012-2013Project

De feiten
locatie: Nieuwegein, diverse locaties
functie: Energievoeding
realisatie: 2012-2013
opdrachtgever: Sidcon milieutechniek
toegepast: Straatkast Meterkast kunststof, Straatkast Meterkast RVS

Nederland behoort in Europa tot de koplopers als het gaat om het hergebruik van ons afval. Deze positie wordt mede bereikt door het grote aanbod van inzamelpunten waar men verschillende soorten afval gescheiden kan aanbieden.

Perscontainers
Binnen de bebouwde kom zijn ondergrondse afvalcontainers steeds meer een vaste verschijning geworden. Dit is logisch omdat deze containers minder ruimte in beslag nemen en daardoor overlast beperken. De laatste jaren zijn ondergrondse perscontainers sterk in opmars. Door het persmechanisme is er een hoge verdichting van afval. Hierdoor zijn er minder containerlocaties nodig. Tevens worden de transportbewegingen, die nodig zijn voor het legen van de containers, sterk verminderd. Ondergrondse perscontainers bevorderen daarmee de veiligheid en het levert grote besparingen op.

Energievoeding
Om het persmechanisme te kunnen aandrijven is een elektrische voeding nodig. Deze komt meestal uit het net van het lokale energiebedrijf. Hiervoor is een meterkast noodzakelijk. Dit kan bovengronds of ondergronds. Hierin is de meteropstelling met beveiligingstoestellen ondergebracht.

In de praktijk
Sidcon Milieutechniek is één van de marktleiders voor ondergrondse perscontainers en verzorgt door heel Nederland in diverse gemeenten de aanleg van dergelijke systemen. Sidcon en PUTkast BV hebben een nauwe samenwerking voor de aanleg van de energievoorzieningen. Door de levering, plaatsing, aarding, bestratingswerkzaamheden en de coördinatie met het energiebedrijf, in de handen van de specialist te leggen, is Sidcon verzekert van energie op het juiste moment en plaats.

Referenties
In diverse gemeenten zijn op verschillende locaties bovengrondse en ondergrondse meterkasten gerealiseerd voor ondergrondse perscontainers. Enkele voorbeelden:

  • Amstelveen
  • Diemen
  • Eemnen
  • Hoogeveen
  • Nieuwegein
  • Oldenzaal
  • Schiedam
  • Wijk bij Duurstede

Nieuwegein, diverse locaties

Ook zo’n mooi project met ons aangaan?

Marco Ekelmans

Specialist buitenruimtes

LinkedIn Profiellink