Naaldwijk, Wilhelminaplein

2017Project

De feiten
locatie: Naaldwijk, Wilhelminaplein
functie: Markt en Evenementen
realisatie: 2017
opdrachtgever: Gemeente Westland
toegepast: PUTkast Contactdoos, PUTkast Markt, PUTkast Regeltechniek en PUTkast Watertap

Het Wilhelminaplein is van oudsher in gebruik als marktplein, locatie voor evenementen en als centrum van het Westlandse uitgaansleven. Het plein zelf had daarbij een reputatie als een saaie en kale vlakte, waar de wind vrij spel had. In het nieuwe ontwerp van de gemeente en bureau Hosper is het historische karakter van het plein hersteld.

Waterspuiters
De dorpspomp heeft een meer centrale plaats gekregen, er is nieuwe beplanting met iepen toegevoegd en door de nieuwe zitgelegenheid is het een stuk gezelliger geworden. Ook zijn er op het plein zestien waterspuiters en een voetcarillon geïnstalleerd, waardoor het plein ook voor kinderen op zonnige dagen plezierig toeven is.

Brink-achtige sfeer
De bestrating van het plein bestaat uit een ‘tapijt’ van gebakken klinkers, wat samen met de iepen zorgt voor een brink-achtige sfeer. Bovendien zijn in het nieuwe ontwerp de bestaande functies, zoals de weekmarkt, de horecaterrassen en de plek voor evenementen, beter ingepast.

Engineering en realisatie
PUTkast heeft voor het vernieuwde Wilhelminaplein het ontwerp en de realisatie geleverd van de obstakelvrije elektrische en watertechnische installaties voor markt en evenementen. Daarnaast zijn op drie horecaterrassen alle parasols uitgerust met een PUTkast Contactdoos zodat elke parasol kan worden voorzien van verlichting en verwarming.

Naaldwijk, Wilhelminaplein

Ook zo’n mooi project met ons aangaan?

Marco Ekelmans

Specialist buitenruimtes

LinkedIn Profiellink