Loon op Zand, Kasteelweide

2010Project

De feiten
locatie: Loon op Zand, Kasteelweide
functie: Evenemententerrein
realisatie: 2010
opdrachtgever: Gebroeders van der Steen Bedrijven
toegepast: PUTkast Evenement, PUTkast Watertap

Aan de zuidkant van het Brabantse dorp Loon op Zand ligt het Witte kasteel. Dit historische monument wordt omgeven door weilanden en een bos. Onlangs heeft de gemeente deze grond aangekocht. Dit gebied wordt aangeduid als de “Kasteelweide”. De gemeente heeft deze grond verworven om hier diverse evenementen en festiviteiten te houden.

In nauw overleg met diverse betrokken en de inwoners is er een plan gemaakt voor de herinrichting van dit gebied om het geschikt te maken als evenemententerrein. Ter grondslag van dit plan lag een landschappelijk en een stedenbouwkundig onderzoek. Belangrijke elementen uit het plan waren de aanleg van wandel en fietspaden, open karakter, behoud van weidekarakter en flexibel te gebruiken.

Bij een dergelijk flexibel evenemententerrein horen ook de nodige elektriciteits- en drinkwatervoorzieningen. Door het toepassen van een PUTkast model Evenement beschikt men over goede voorziening met een ruime keuze aan verschillende contactdozen. Daarnaast zijn op diverse strategische plaatsen PUTkasten model Watertap aangebracht waardoor in de Kasteelweide altijd drinkwater beschikbaar is. Met deze aanpak beschikt men over duurzame en hindervrije voorzieningen.

Loon op Zand, Kasteelweide

Ook zo’n mooi project met ons aangaan?

Marco Ekelmans

Specialist buitenruimtes

LinkedIn Profiellink