Izegem, Grote Markt

2011Project

De feiten
locatie: Izegem, Grote Markt
functie: Markten en evenementen
realisatie: 2011
opdrachtgever: Stad Izegem
toegepast: Evenement

Het centrum van de West-Vlaamse stad Izegem wordt gevormd door de Grote Markt. Rondom dit plein zijn de nodige restaurants en cafés gevestigd en is daarom de gezellige ontmoetingsplek voor bezoekers en inwoners.

Van parking naar centrumplein
Voor de herinrichting bood het plein vooral ruimte aan auto’s. Het was ingericht als één grote parking met asfalt rijbanen en standaard klinkers in de parkeervakken. De stad heeft de herinrichting aangegrepen om het plein een betere uitstraling te geven. Het aantal parkeerplekken is gereduceerd waardoor er meer ruimte ontstond voor voetgangers. De verharding is uitgevoerd in diverse soorten grijs natuursteen die een luxe ambiance geeft.

Obstakelvrije kasten
Rondom de oude parking stonden traditionele foorkasten die een obstakel vormde en veel hinder veroorzaakte. De herinrichting is gebruikt om dit probleem op te lossen. Door te kiezen voor duurzame ondergrondse PUTkasten vormen de kasten geen obstakel meer. Met het toepassen van diverse PUTkasten model Evenement wordt er in elke PUTkast diverse contactdozen aan de gebruikers aangeboden. Hierdoor is er voor elke activiteit groene stroom en zijn vervuilende aggregaten niet meer nodig.

 

Izegem, Grote Markt

Ook zo’n mooi project met ons aangaan?

Marco Ekelmans

Specialist buitenruimtes

LinkedIn Profiellink