Hoorn (NH), diverse locaties

2005-2007Project

De feiten
locatie: Hoorn (NH), diverse locaties
functie: Markt
realisatie: 2005-2007
opdrachtgever: Gemeente Hoorn
toegepast: PUTkast Contactdoos en PUTkast Markt

In 2007 vierde de Noord Hollandse gemeente Hoorn op grootse wijze haar 650 jarige stadsrechten. Een van de stadsrechten was destijds het recht tot het houden van markten. Hedendaags worden er in Hoorn wekelijks drie markten gehouden. De centrummarkt, die in het historische centrum staat, en de wijkmarkten Huesmolen en Kersenboogerd. Om de markten ook in de toekomst op een verantwoorde wijze te kunnen voeren is door de gemeente besloten de elektriciteitsvoorzieningen te moderniseren.

Na een uitgebreide marktverkenning heeft de gemeente besloten om alle voorzieningen op een eenduidige en duurzame wijze, door middel van PUTkasten, te realiseren. In twee jaar tijd zijn alle markten gerenoveerd. Inmiddels zijn alle drie de markten met diverse PUTkasten uitgerust. Via deze aanpak zijn alle elektriciteitsvoorzieningen efficiënt, deugdelijk en obstakelvrij uitgevoerd.

Naast deze ondergrondse marktvoorzieningen zijn ook op diverse locaties ondergrondse punten gecreëerd voor het aansluiten van feestverlichting. Hiervoor zijn onder meer speciale 42 Volt uitvoeringen van de PUTkast model Contactdoos toegepast. Op deze wijze beschikt de stad over moderne voorzieningen om haar “verjaardag” optimaal te kunnen vieren.

Hoorn (NH), diverse locaties

Ook zo’n mooi project met ons aangaan?

Marco Ekelmans

Specialist buitenruimtes

LinkedIn Profiellink