Heerhugowaard, Coolplein

2011Project

De feiten
locatie: Heerhugowaard, Coolplein
functie: Evenementen
realisatie: 2011
opdrachtgever: Gemeente Dijk en Waard
toegepast: PUTkast Evenement, PUTkast Watertap, Watermeterput

Het centrum van Heerhugowaard is het afgelopen jaar uitvoerig verbouwd. Met deze investeringen laat men het centrum meegroeien met de snelle ontwikkeling van de gemeente.

Horecaplein
Eén van de nieuwe initiatieven is het creëren van een bruisend horecaplein dat grenst aan het winkelcentrum Middenwaard. Op het nieuwe plein is van alles te doen. Er is een bioscoop, een theater en een bowlingcentrum. Natuurlijk is er diverse horeca waar men terecht kan voor eten drinken en een terrasje pikken.

Complexe bestrating
Door GP Groot aanneming is een complex patroon met verschillende motieven van diverse gebakken materialen aangelegd. Hierbij is veel aandacht besteed aan de kwaliteit waarmee het plein een speels karakter heeft gekregen.

Entertainment
De gemeente heeft op het plein ook ruimte gemaakt voor toekomstige evenementen die de nodige extra entertainment kunnen bieden. Bij een dergelijk kwalitatief plein passen obstakelvrije voorzieningen. Door de goede ervaringen elders in de gemeente is PUTkast BV gevraagd dit compleet te verzorgen. Dit heeft geleid tot een ondergrondse energievoorziening en watertappunt.

Heerhugowaard, Coolplein

Ook zo’n mooi project met ons aangaan?

Marco Ekelmans

Specialist buitenruimtes

LinkedIn Profiellink