Groningen, Forum

2021Project

De feiten
locatie: Groningen, Forum
functie: horeca en verlichting
realisatie: 2021
opdrachtgever: Gemeente Groningen Dynniq
toegepast: PUTkast Verlichting en PUTkast Contactdoos

Aan de oostzijde van de Grote Markt in de binnenstad van Groningen is een spraakmakend gebouw gerealiseerd: Het Forum. Dit is een multifunctioneel gebouw dat onder meer de bibliotheek, een filmhuis, het stripmuseum en diverse horeca gelegenheden huisvest. Onder het gebouw bevindt zich een riante parkeergarage voor auto’s en fietsen.

Afronding van het complexe project was het geheel opnieuw inrichten van de openbare ruimte rondom het imposante gebouw. Aan de voorzijde is een horeca plein gecreëerd waar het aangenaam verblijven is. Het plein en de omliggende straten zijn afgewerkt met hoogwaardig natuursteen. Ook zijn er verschillende waterelementen aangebracht.

Voor het riante horecaterras aan de voorzijde van het Forum is ook rekening gehouden met de nodige elektriciteit voor parasolverwarming en terrasverlichting. Om kabels op de grond of aan de gevels te vermijden zijn er diverse obstakelvrije PUTkasten model Contactdoos toegepast. Hierdoor zijn er aansluitpunten op de gewenste plek zonder dat men er hinder van ondervind.

De openbare verlichting op het plein en de omliggende straten is uitgevoerd met gevelarmaturen. Hiermee zijn lichtmasten voorkomen. Omdat de lichtarmaturen direct aangesloten zijn op het verlichtingsnet dient er per lichtarmatuur een beveiliging zijn aangebracht. Normaal wordt de beveiliging van het armatuur aangebracht in de lichtmast of in een gevelkast. Deze traditionele oplossingen passen niet in het ontwerp. Daarom is gekozen de beveiliging van elke gevelverlichting obstakelvrij ondergrondse aan te brengen in meerdere PUTkasten model Verlichting. Dit zijn compacte ondergrondse kasten die hindervrij zijn en nauwelijks opvallen.

Groningen, Forum

Ook zo’n mooi project met ons aangaan?

Marco Ekelmans

Specialist buitenruimtes

LinkedIn Profiellink