Etten-Leur, Van Bergenplein

2019Project

De feiten
locatie: Etten-Leur, Van Bergenplein
functie: Markt en evenementen
realisatie: 2019
opdrachtgever: Gemeente Etten-Leur en Gebr. Oomen
toegepast: PUTkast Contactdoos, PUTkast Markt, PUTkast Verlichting, PUTkast Watertap

Het Van Bergenplein in Etten-Leur is opnieuw ingericht. Het plein heeft een klassieke sfeer gekregen die past bij de aansluitende Korte en Lange Burgstraat. Het plein is geschikt gemaakt voor verschillende doeleinden zoals parkeren, winkelen, markten en kermissen.

Klassieke uitstraling
Bij de vorige herinrichting, medio jaren 90, was het plein vooral ingericht als parkeerterrein. Het had een moderne uitstraling en dit paste niet bij de omliggende straten en het karakter van Etten-Leur. Bij de nieuwe inrichting is het parkeerterrein compacter gemaakt. De ontstane ruimte is gebruikt voor het winkelend publiek en om het plein meer groen te geven. De klassieke uitstraling wordt onder meer bereikt door het toepassen van rode gebakken klinkers en de klassieke lantaarnpalen.

Afwisselend gebruik
Het plein wordt één keer in de week gebruikt voor de weekmarkt en jaarlijks staan er onder meer de kermis en de kerstmarkt. Bij de aanleg van het plein is rekening gehouden met voldoende elektrische aansluitingen. Op diverse strategische plekken zijn voldoende aansluitpunten gecreëerd. Zo ook voor de winterse feestverlichting. Op elke hoek van het plein is bij elke groenvak een speciaal aansluitpunt aangebracht waarmee lange onnodige snoeren worden voorkomen.

Tevens beschikt het nieuwe plein over drinkwater. Midden op het plein is een obstakelvrije watertap met zes kranen aangebracht. De kranen kunnen desgewenst boven de grond worden geplaatst of tijdens gebruik ook obstakelvrij ondergronds kunnen blijven.

Met deze aanpak is het plein geschikt voor de verschillende functies en heeft men optimaal gebruiksgemak zonder dat er hinder van wordt ondervonden.

Etten-Leur, Van Bergenplein

Ook zo’n mooi project met ons aangaan?

Marco Ekelmans

Specialist buitenruimtes

LinkedIn Profiellink