Ettelgem, Essenthoplein

2008Project

De feiten
locatie: Ettelgem, Essenthoplein
functie: Evenementvoorzieningen
realisatie: 2008
opdrachtgever: Pyra Th & Zn BVBA en Gemeente Oudenburg
toegepast: PUTkast Evenement

In het West-Vlaamse Ettelgem (Oudenburg) is onlangs het dorpsplein grootschalig gerenoveerd. Voorafgaand zijn aan één zijde van het plein nieuwe appartementen gerealiseerd. Daarna is men begonnen met het renoveren van de openbare ruimte. Eerst is de ondergrondse infrastructuur vernieuwd waarna het maaiveld opnieuw is ingericht.

Bij het ontwerp is gekozen voor moderne materialen met een opvallend karakter. Zo zijn de lichtmasten en voetpadomrandingen van cortenstaal. Daarnaast worden de voetpaden aangelicht met led-verlichting. De parkeervoorzieningen zijn aan de zijkant van het plein waardoor er een ruimtelijk karakter ontstaat.

Ook zijn er op het plein regelmatig evenementen voorzien waarvoor elektriciteit noodzakelijk is. Bij een dergelijk plein past geen standaard voetpadkast. Men heeft gekozen voor het toepassen van een ondergrondse PUTkast. Door deze keuze beschikt men over moderne obstakelvrije elektrische voorzieningen. Hierdoor is een bijdrage geleverd aan een esthetisch verantwoord ontwerp van het plein.

Ettelgem, Essenthoplein

Ook zo’n mooi project met ons aangaan?

Marco Ekelmans

Specialist buitenruimtes

LinkedIn Profiellink