Emmeloord, De Deel

2021Project

De feiten
locatie: Emmeloord, De Deel
functie: Evenementen en verlichting
realisatie: 2021
opdrachtgever: Gemeente Noordoostpolder
toegepast: PUTkast Markt, PUTkast Contactdoos, PUTkast Regeltechniek en PUTkast Waterkraan

 

Het centrale plein De Deel in Emmeloord is volledig opnieuw ingericht. Emmeloord is een relatief jonge plaats in de voormalige Zuiderzee. Na inpoldering van de Noordoostpolder werd direct na de tweede wereldoorlog begonnen met de bouw. Emmeloord is het voorzieningencentrum van de Noordoostpolder en omgeving.

Multifunctioneel plein
De Deel ligt centraal in het centrum en wordt gebruikt als busstation, parkeerplaats en wandelgebied. Het nieuwe plein heeft een bomenrij gekregen, verschillende nieuwe bankjes, een watertafel en een nieuw horecapaviljoen. Het plein wordt ook gebruikt als evenementlocatie. Zo is het plein toneel voor de jaarlijkse kermis en het pieperfestival.

Diverse technische voorzieningen
Rondom het plein zijn diverse ondergrondse contactdozen aangebracht waar tijdens evenementen mobiele voorzieningen kunnen worden aangesloten. Deze contactdozen zijn ondergebracht in verschillende PUTkasten model Contactdoos. De aansluiting van Liander en de voedingen voor de contactdozen en die voor de pleinverlichting zijn in een PUTkast model Regeltechniek aangebracht. Naast deze elektra voorzieningen is er ook een watertappunt aangebracht met een extra grote capaciteit.

 

Emmeloord, De Deel

Ook zo’n mooi project met ons aangaan?

Marco Ekelmans

Specialist buitenruimtes

LinkedIn Profiellink