Eibergen, Brink

2009Project

De feiten
locatie: Eibergen, Brink
functie: Markt
realisatie: 2009
opdrachtgever: Gemeente Eibergen
toegepast: PUTkast Markt

Op de Brink in het Gelderse Eibergen wordt elke dinsdagochtend een warenmarkt gehouden. Daarnaast is dit plein het winkelgebied van Eibergen. Het plein is deels autovrij voetgangersgebied en deels in gebruik als parkeerterrein. Met de inrichting van het plein is destijds gekozen om de benodigde elektriciteitsvoorzieningen voor de markt in standaard bovengrondse kasten onder te brengen. Dit is in aanschaf een relatief goedkope aanpak.

Echter tijdens gebruik leidt deze aanpak vaak tot ongewenste neveneffecten. De kasten verstoren het esthetische beeld van de door een kunstenaar ontworpen fraaie straatmeubilair (zoals boomhekken en roosters). En een bovengrondse kast is een gewild graffiti en aanplak object. Daarnaast zijn de bovengrondse kasten een hinderlijk obstakel. Ook de gemeente erkende deze nadelen en onlangs is de bovengrondse marktkast naast de rijbaan vervangen voor een obstakelvrije PUTkast.

Hiermee beschikt de gemeente over een duurzame oplossing die rechtstreeks wordt gevoed vanuit het netwerk en welk mede door de gescheiden compartimenten voldoet aan alle voorschriften.

Door alle werkzaamheden in één hand onder te brengen bij PUTkast BV heeft de gemeente Eibergen gekozen voor een totale ontzorging. Hiermee was men voor een vast bedrag verzekerd van een goed resultaat en had men te maken met één vast aanspreekpunt.

Eibergen, Brink

Ook zo’n mooi project met ons aangaan?

Marco Ekelmans

Specialist buitenruimtes

LinkedIn Profiellink