Borger, Centrum

2016Project

De feiten
locatie: Borger, Centrum
functie: Markt en evenementen
realisatie: 2016
opdrachtgever: Installatiebedrijf Ten Broeke
toegepast: PUTkast Markt, PUTkast Waterkraan

Het centrum van het Drentse dorp Borger is volledig vernieuwd. In verschillende fases is het gehele centrum voorzien van een nieuwe inrichting en maaiveld afwerking.

Landschap in centrum
In het ontwerp is veel aandacht besteed om het landschap uit de omgeving terug te laten komen in het dorpscentrum. Daarnaast gaat het ontwerp uit van minimale barrières. Zo is alles zonder hoogteverschillen aangelegd. Met diverse kleuren klinkers wordt de scheiding tussen de rijbanen en voetgangerszones aangeven. De provinciale weg heeft een rijbanenafscheiding gekregen van lokale zwerfkeien. Buro Hollema heeft het ontwerp vertaald in een doelmatig plan met bestek.

Obstakelvrije energie
Tijdens de detail uitwerking van het plan is ook rekening gehouden met de diverse activiteiten in het centrum. Er worden regelmatig markten, braderieën en evenementen gehouden. Nu en dan staat er ook een losse verkoopwagen. Voor deze functies zijn goede energievoorzieningen een pré. Met het toepassen van diverse PUTkasten model Markt zijn er ruimschoots voldoende contactdozen voorhanden. Doordat PUTkasten in actieve en passieve toestand gesloten zijn vormen zij nooit een obstakel. Dankzij de bestraatbare deksel vallen de PUTkasten nauwelijks op. Er zijn op een aantal strategische plekken zijn ook ondergrondse waterkranen geplaatst.

Borger, Centrum

Ook zo’n mooi project met ons aangaan?

Marco Ekelmans

Specialist buitenruimtes

LinkedIn Profiellink