Amsterdam, Noordermarkt

2006Project

De feiten
locatie: Amsterdam, Noordermarkt
functie: Markt
realisatie: 2006
opdrachtgever: Gemeente Amsterdam
toegepast: PUTkast Watertap, PUTkast Markt

In de hart van de Amsterdamse Jordaan wordt sinds eeuwen naast de Noorderkerk en de Prinsengracht een warenmarkt gehouden. De Noordermarkt is een bijzondere marktlocatie. Op maandagen staat hier een rommelmarkt met gebruikte artikelen en op de zaterdagen een boeren biologische markt. Deze unieke markt wint de laatste tijd aan populariteit.

De benodigde nutsvoorzieningen waren niet meegegroeid en voldeden niet meer aan de moderne eisen van een warenmarkt. Voor de gemeente Amsterdam reden te meer om de benodigde voorzieningen te moderniseren waarmee de markt de toekomst met vertrouwen tegemoet te zien.

In het centrum van Amsterdam geldt een streng beleid ten aanzien van technisch straatmeubilair, hetgeen betekend dat nieuw technisch straatmeubilair geweerd wordt tenzij het ondergronds plaats vindt. Na de ervaringen op eerdere projecten is PUTkast BV door de gemeente uitgenodigd om ook de Noordermarkt succesvol te renoveren. Ook hier is gekozen voor de turnkey aanpak waarbij alle verantwoordelijkheid in één hand is komen te liggen.

Deze turnkey aanpak bestaat uit het ontwerp, planning, vergunningen, voorlichting kooplieden, levering, totaal realisatie, aansluitingen, oplevering, training marktmeesters, gebruikersinstructie en beheer met onderhoud van de PUTkast modellen Markt en Watertap.

Door een gedegen voorbereiding is de gehele uitvoering in enkele dagen volbracht waardoor de overlast tot een minimum is beperkt. De eeuwenoude Noordermarkt is nu voorzien van state of art voorzieningen die de meest optimale exploitatie garandeert.

Amsterdam, Noordermarkt

Ook zo’n mooi project met ons aangaan?

Marco Ekelmans

Specialist buitenruimtes

LinkedIn Profiellink