Winsum, Obergon

2018Project

De feiten
locatie: Winsum, Obergon
functie: Markt
realisatie: 2018
opdrachtgever: Gemeente Winsum
toegepast: PUTkast Markt, PUTkast Contactdoos

Aan de noordzijde van de oude kern van het Groningse dorp Winsum ligt een nieuwbouwwijk. Op de grens van deze wijk en het oude gedeelte staat winkelcentrum Obergon.

Facelift winkelcentrum
In nauwe samenspraak tussen de eigenaar van het winkelcentrum en de gemeente werd besloten het centrum en nabije omgeving ingrijpend op te knappen. Het winkelcentrum is fors uitgebreid waardoor er ruimte is voor een supermarkt en diverse andere winkelbedrijven.

Makeover buitenruimte
Na de afronding van de bouwactiviteiten is door de gemeente direct begonnen met de omliggende openbare ruimte opnieuw in te richten. De gemeente beoogde een aantrekkelijke buitenruimte. Aan de achterzijde van het winkelcentrum is een riant parkeerterrein aangelegd en aan de voorzijde is langs het water een ruime vlonder aangelegd die via een brede trap te bereiken is.

Weekmarkt
Bij de herinrichting van het voorterrein is er ook rekening gehouden met de wekelijkse warenmarkt. Hiervoor is door PUTkast BV een ontwerp gemaakt en gerealiseerd. Met het toepassen van een PUTkast model Markt is er een wettelijke scheiding tussen gebruikersdeel en beheerdersdeel. Daarnaast dient deze PUTkast als meterkast voor Enexis. Vanuit de PUTkast Markt wordt tevens een PUTkast model Contactdoos gevoed waardoor er geen kabels liggen in het publieksgebied tijdens de markt.

Winsum, Obergon

Ook zo’n mooi project met ons aangaan?

Marco Ekelmans

Specialist buitenruimtes

LinkedIn Profiellink