Volkel, Schakelplein

2010Project

De feiten
locatie: Volkel, Schakelplein
functie: Energie en water voor evenementen
realisatie: 2010
opdrachtgever: Gemeente Uden en Bam Infrastructuur
toegepast: Straatkast Meterkast RVS, PUTkast Watertap

Het kerkdorp Volkel is vooral bekend om de nagelegen gelijknamige militaire vliegbasis van de Koninklijke Luchtmacht. In het dorp is recentelijk het centrumplein opgeknapt. Dit plein vormt het centrale hart van het Brabantse dorp.

Het plein wordt regelmatig gebruikt voor evenementen. Vooral de carnaval en de braderie zijn grote gebeurtenissen. Deze evenementen hebben een grote energiebehoefte. Daarom heeft de gemeente Uden, waar Volkel een onderdeel van is, besloten om tijdens de herinrichting diverse meterkasten te plaatsen.

Hiervoor is een separaat transformatorhuisje geplaatst waaruit vier meterkasten RVS type DIN3 extra hoog worden gevoed. Elke kast is voorzien van een 400V/250A voeding en diverse contactdozen. Voor de tijdelijke aansluitingen zijn speciale kabeluitvoerluiken in de zijkant van de kast aangebracht.

Voor het drinkwater is een PUTkast model Watertap toegepast die rechtstreeks wordt gevoed vanuit het net van Brabant Water. Hiermee beschikt men ook over vijf watertappunten.

Volkel, Schakelplein

Ook zo’n mooi project met ons aangaan?

Marco Ekelmans

Specialist buitenruimtes

LinkedIn Profiellink