Vlissingen, Spuiplein

2016Project

De feiten
locatie: Vlissingen, Spuiplein
functie: Markt
realisatie: 2016
opdrachtgever: Gemeente Vlissingen
toegepast: PUTkast Markt en Slimme kast

Onlangs is de weekmarkt van Vlissingen verhuisd naar het centrum. De markt is nu elke vrijdag te vinden bij het winkelcentrum aan het Spuiplein en de Lange Zelke.

Oude locatie voldoet niet
Er bestond al langere tijd ontevredenheid over de oude locatie. Zo was er hinder van verkeer en werd het als onprettig ervaren. Dit leidde in 2014 tot een petitie waarin een meerderheid van de bevolking een voorkeur uitte voor de verhuizing naar het winkelcentrum.

Nieuwe elektra voorzieningen
De nieuwe locatie diende voor de verhuizing wel geschikt te worden gemaakt voor de markt. Met name was er behoefte aan voldoende elektrische contactdozen waarop de kooplieden makkelijk kunnen aansluiten. Hiervoor is vooraf een uitvoerige inventarisatie gemaakt. Dit heeft geleid tot een ontwerp met meerdere PUTkasten model Markt die rechtstreeks zijn aangesloten op het elektriciteitsnet. Alle werkzaamheden zijn in één hand door PUTkast BV gerealiseerd met een minimale overlast voor het winkelend publiek. Tijdens de eerste marktdag was er een servicemonteur aanwezig zodat de kooplieden snel aan de slag konden op de nieuwe marktlocatie.

Vlissingen, Spuiplein

Ook zo’n mooi project met ons aangaan?

Marco Ekelmans

Specialist buitenruimtes

LinkedIn Profiellink