Vlaardingen, Veerplein

2010Project

De feiten
locatie: Vlaardingen, Veerplein
functie: Markt- en evenemententerrein
realisatie: 2010
opdrachtgever: Gemeente Vlaardingen
toegepast: PUTkast Contactdoos, PUTkast Watertap

Het Veerplein vormt het centrum van de Vlaardingse binnenstad. In 2008 besloot de gemeente dat een totale herinrichting van het plein het begin was van de vitalisering van de binnenstad. Via een prijsvraag is het ontwerp geselecteerd.

Het nieuwe plein is voorzien van een stenen tapijt in een diagonaal bestratingspatroon. Door de materialen in drie tinten toe te passen is er een afwisselend geheel gerealiseerd. In het midden is een ruit van terrazzo materiaal aangebracht waar via diverse afbeeldingen verwijzingen zijn aangebracht naar de historie van Vlaardingen.

Het plein wordt ook gebruik voor de wekelijkse markt en periodieke evenementen. Bij de inrichting is rekening gehouden met het multifunctioneel gebruik van de plein. Er zijn zo min mogelijk obstakels toegepast en deze zijn demontabel. De noodzakelijke elektra- en drinkwatervoorzieningen zijn ondergebracht in ondergrondse PUTkasten.

Omdat de gemeente werkt met mobiele energiezuilen is er gekozen om obstakelvrije Contactdozen toe te passen. Deze worden gevoed vanuit het nabij gelegen gemeentehuis. De drinkwatervoorzieningen zijn ondergebracht in een multifunctionele PUTkast model Watertap die rechtstreeks is aangesloten op het drinkwaternet.

Vlaardingen, Veerplein

Ook zo’n mooi project met ons aangaan?

Marco Ekelmans

Specialist buitenruimtes

LinkedIn Profiellink