Venlo, Mgr. Nolensplein

1999Project

De feiten
locatie: Venlo, Mgr. Nolensplein
functie: Markt
realisatie: 1999
opdrachtgever: Gemeente Venlo
toegepast: PUTkast Markt

De grensstad Venlo is in de noord Limburgse regio en bij de Duitsers een zeer populaire stad om boodschappen te doen. Vooral de twee wekelijkse markt trekt elke editie duizenden oosterburen. De populariteit leidt tot grote verkeersdrukte en de behoefte aan parkeerruimte. Iets wat een historisch stadscentrum niet biedt. Daarom heeft de gemeente besloten om onder het marktplein Mgr. Nolensplein een riante parkeergarage te bouwen.

Het sluitstuk van de bouw van deze garage vormt de afwerking van het maaiveld. Er is gekozen om een donker grijze natuursteen toe te passen. Hierin diende ook de elektravoorzieningen van de markt te worden opgenomen. Het spreekt voor zich dat deze obstakelvrij diende te zijn.

Een bijzondere projecteis was dat de ondergrondse kasten gedurende meerdere dagen één waterkolomdruk kunnen weerstaan. Dit in verband met overstromingsrisico van rivier de Maas. Dankzij het luchtklok principe kan de PUTkast dit met Kema-beproeving garanderen. Zo is ook deze extreme eis geen punt voor de PUTkast.

Venlo, Mgr. Nolensplein

Ook zo’n mooi project met ons aangaan?

Marco Ekelmans

Specialist buitenruimtes

LinkedIn Profiellink