Utrecht, Neude

2013Project

De feiten
locatie: Utrecht, Neude
functie: Evenementen
realisatie: 2013
opdrachtgever: Gemeente Utrecht en Heijmans
toegepast: PUTkast Evenement, PUTkast Contactdoos en Straatkast Meterkast RVS

De Neude is een centrum plein in de Utrechtse binnenstad. Tot in eind vorige eeuw was het een parkeerplaats. Tegenwoordig is het een verkeersvrij plein. Rondom het plein is er diverse horeca met zomer’s gezellige terrassen.

Evenemementen
Jaarlijks worden er festivals en grote evenementen georganiseerd. Zo is er elk jaar in mei het “Festival aan de Werf” die een grote podium en publiekstent heeft. In het najaar is er een groot kookfestival en elke kerst is er een drukbezochte kerstmarkt.

Renovatie voorzieningen
Tijdens de herinrichting eind jaren negentig zijn er op het plein ook verzinkbare energiezuilen aangelegd om de diverse evenementen te voorzien van elektrische energie. Dit systeem leidde tot veel storingen, uitval en herstelkosten. Voor de gemeente reden om dit systeem te vervangen.

Aanpak
Na een uitvoerige oriëntatie en op basis van andere ervaringen heeft de gemeente gekozen voor obstakelvrije PUTkasten. Met het toepassen van enkele PUTkasten model Evenement en een Contactdoos 125A beschikt het plein over voldoende energie. Tevens is de centrale voedingskast vervangen door een STRAATkast. Met deze aanpak beschikt het plein over moderne duurzame voorzieningen zonder hinder.

Utrecht, Neude

Ook zo’n mooi project met ons aangaan?

Marco Ekelmans

Specialist buitenruimtes

LinkedIn Profiellink