Utrecht, Jaarbeursboulevard

2016Project

De feiten
locatie: Utrecht, Jaarbeursboulevard
functie: Verlichting
realisatie: 2016
opdrachtgever: Jaarbeurs Utrecht
toegepast: PUTkast Verlichting, PUTkast Regeltechniek

Het gebied rondom Utrecht Centraal Station ondergaat een complete make-over. Zo ook aan de westelijke zijde. Voor de oude hoofdingang van het Jaarbeurs complex is een moderne bioscoop gerealiseerd met ruim 3.000 stoelen.

Fraaie entree
Tussen de Jaarbeurs en de naastgelegen bioscoop en Beatrix Theater is een brede wandelboulevard aangelegd. Dit vormt de verbindende schakel tussen het centraal station en de Jaarbeurs en de bioscoop. Het centrale wandelgedeelte is uitgevoerd in verschillende kleuren grijs natuursteen.

Veel groen
Bij de inrichting van de boulevard is ook veel ruimte vrijgemaakt voor groen. Door vele bomen en grasperken is de boulevard een groene oase geworden. Langs de hele boulevard en rondom de grasperken zijn diverse zitelementen aangebracht waardoor de boulevard ook een verblijfsruimte is geworden.

Bijzonder licht
Alle bomen zijn voorzien van meerdere grondspots die ervoor zorgen dat bomen ook zichtbaar zijn als het donker is. De stenen omrandingen van de verhoogde grasperken zijn voorzien van LED lijnverlichting. Voor de LED verlichting zijn speciale drivers nodig. Deze zijn obstakelvrij aangebracht in PUTkasten model Verlichting. Daarnaast zijn er enkele PUTkasten model Regeltechniek toepast voor de centrale aansturing en voeding van alle bijzonder verlichting op de boulevard. Hiermee is alle benodigde techniek hindervrij en onopvallend weggewerkt in de boulevard.

Utrecht, Jaarbeursboulevard

Ook zo’n mooi project met ons aangaan?

Marco Ekelmans

Specialist buitenruimtes

LinkedIn Profiellink