Ubachsberg, Bernardusplein

2015Project

De feiten
locatie: Ubachsberg, Bernardusplein
functie: Evenementen en braderieën
realisatie: 2015
opdrachtgever: Gemeente Voerendaal
toegepast: PUTkast Markt, PUTkast Watertap

 

In opdracht van de gemeente Voerendaal is het Bernardusplein in het Limburgse Ubachsberg opnieuw ingericht. Deze herprofilering maakte onderdeel uit van het herinrichtingsplan centrumgebied van Ubachsberg.

Herinrichtingsplan
Belangrijkste doel van het herinrichtingsplan was het versterken van de leefbaarheid in de verschillende kernen binnen de gemeente Voerendaal. Hierbij is veel aandacht voor het verhogen van de ruimtelijke kwaliteit. Bij de vormgeving van het straatprofiel is gekozen voor één type materiaal waarbij hoogte verschillen minimaal zijn.

Plein
Het Bernardusplein was voorheen een parkeerterrein. Met de herprofilering is het getransformeerd naar een ontmoetingsplek. Aan de randen van het plein is ruimte voor parkeren en de rest van het plein is een verblijfsruimte geworden.

Energie en water
Ook is het plein geschikt gemaakt voor het houden van evenementen, buurtfeesten en braderieën. Hiervoor zijn door PUTkast BV een obstakelvrije elektriciteitskast en een watertappunt gerealiseerd. Deze zijn rechtstreeks aangesloten op de netten van Enexis en WML. Beide kasten vallen dankzij de bestraatbare deksel nauwelijks op.

Ubachsberg, Bernardusplein

Ook zo’n mooi project met ons aangaan?

Marco Ekelmans

Specialist buitenruimtes

LinkedIn Profiellink