Surhuisterveen, Torenplein

2011Project

De feiten
locatie: Surhuisterveen, Torenplein
functie: Markt en parkeerterrein
realisatie: 2011
opdrachtgever: Gemeente Achtkarspelen
toegepast: PUTkast Markt, PUTkast Watertap

Het opleveren van diverse winkelpanden en appartementen is het startsein geweest voor de herinrichting van het Torenplein in het Friese Surhuisterveen. Een belangrijk element bij deze reconstructie was het aanpakken van de verkeersproblematiek. In de oude situatie waren er dagelijks opstoppingen die tot veel ergernis zorgde.

De lijnbussen zijn verdwenen van het plein en de smalle weg richting het centrum is autovrij gemaakt en nu alleen nog maar bestemd voor fietsers en voetgangers. Op het plein zelf zijn diverse parkeerplekken aangebracht zodat bezoekers aan de nabij gelegen winkels ook met de auto terecht kunnen.

Een maal per week staat er op het plein een warenmarkt. Met de herinrichting van het plein is rekening gehouden met de noodzakelijke voorzieningen. Na een uitgebreide selectie heeft de gemeente gekozen om PUTkast BV het gehele project turn-key te laten realiseren. Zo zijn er PUTkasten model Markt toegepast voor de elektravoorzieningen. Deze zijn rechtsreeks op het net van Liander aangesloten. Drinkwater wordt getapt uit een PUTkast model Watertap die aangesloten is op het net van Vitens. De voorzieningen worden wekelijks probleemloos gebruikt.

Surhuisterveen, Torenplein