Spakenburg, Zuyderzee

2013Project

De feiten
locatie: Spakenburg, Zuyderzee
functie: Waterwoningen
realisatie: 2013
opdrachtgever: Van Gelder
toegepast: Straatkast Meterkast RVS

In Spakenburg wordt project Zuyderzee gerealiseerd. Het projectgebied ligt tussen de oude dorpskern en het water van de randmeren. Het project bestaat uit de bouw van luxe appartementen, eengezinswoningen en waterwoningen.

Metamorfose omgeving
Het gebied rondom de Randmeren ondergaat een flink aantal veranderingen. Zo komt er een nieuwe jachthaven, is de haventoegang verbreed en wordt er een boulevard aangelegd tussen de haven en de omliggende woningen. Aan de waterkant vindt natuurontwikkeling plaats voor flora en fauna. Aan de oostzijde is er een nieuwe ontsluitingsweg aangelegd.

Watervilla’s
Bij de nieuwe jachthaven is ruimte voor 15 luxe woningen in het water. De waterwoningen zijn van alle gemakken voorzien en bieden verschillende ruimten. De begane grond is ongeveer een meter boven de waterlijn gelegen. De bewoners hebben een fantastisch uitzicht over het Eemmeer.

Meterkasten
Voor de nutsvoorzieningen is per waterwoning een meterkast noodzakelijk die op het land gerealiseerd dient te worden. Met het toepassen van de robuuste RVS Meterkast combi is er één object voor de elektriciteit, telefonie, kabel en gas. Dankzij het slimme ontwerp heeft de kast ook een brievenbusfunctie die diverse objecten combineert tot een fraai vormgegeven geheel.

Spakenburg, Zuyderzee

Ook zo’n mooi project met ons aangaan?

Marco Ekelmans

Specialist buitenruimtes

LinkedIn Profiellink