Sittard, Ligne

2018Project

De feiten
locatie: Sittard, Ligne
functie: Evenementen en verlichting
realisatie: 2018
opdrachtgever: Gemeente Sittard
toegepast: PUTkast Evenement en PUTkast Contactdoos

Aan de rand van het historische centrum van Sittard is de afgelopen jaren een nieuw plein met omliggend vastgoed ontstaan: Ligne. Het complex dat bij elkaar zo’n 115 miljoen heeft gekost vormt het tweede hart van de centrum van de stad.

Het nieuwe plein verbindt een hogeschool, filmhuis, bibliotheek, supermarkt en diverse horeca. Voorheen lagen er een parkeerterrein en verlaten gebouwen. Daarnaast is de Keutelbeek die onder het plein doorliep weer zichtbaar te maken. De beek is ontkluisd en geïntegreerd in het ontwerp van het plein.

Veel groen
Op het plein is er veel aandacht besteed aan groen en verlichting. Omdat er onder het plein een parkeergarage is aangelegd zijn de bomen in speciale boombakken van natuursteen aangebracht. Om ook in ‘s-avnonds en ‘s-nachts het groen nadrukkelijk aanwezig te laten zijn is er speciale boomverlichting toegepast. Voor de voeding van deze verlichting is gebruik gemaakt van diverse PUTkasten model Contactdoos waarop de verlichting eenvoudig en flexibel is aangesloten.

Evenementen
Het plein is ook geschikt gemaakt voor (kleinere) evenementen. Hiervoor zijn op strategische plekken vaste energievoorzieningen aangebracht in obstakelvrije PUTkasten. Hiermee worden vervuilende aggregaten voorkomen.

Alles in één hand
Tijdens de voorbereiding van het project is PUTkast BV direct bij betrokken en samen met de andere betrokken partijen is er een uitgekiend ontwerp gemaakt. Dit plan is turn-key gerealiseerd, opgeleverd en in bedrijf genomen. Daarmee heeft de gemeente de beschikking over alle expertise en maximale zekerheid over een goed eindresultaat.

Sittard, Ligne