Sint-Truiden, Grote Markt

2015Project

De feiten
locatie: Sint-Truiden, Grote Markt
functie: Markt en evenementen
realisatie: 2015
opdrachtgever: Swennen NV
toegepast: PUTkast Markt, PUTKast Evenement, PUTkast Watertap

 

Sint-Truiden heeft een grote vernieuwing van haar binnenstad uitgevoerd. Belangrijk onderdeel hiervan was de heraanleg van de centrale Grote Markt.

Meer ruimte voor voetgangers
De Grote Markt heeft naast een parkeerfunctie ook een belangrijke verblijfsfunctie. Met het nieuwe plan is de ruimte voor de auto’s beperkt ten gunste van de voetgangers. Rondom het plein zijn ruime voetgangersgebieden en zijn er aan de buitenzijde van het plein de nodige horeca gelegenheden gecreëerd. Ook wordt het plein veelvuldig gebruikt voor evenementen en de wekelijkse markt.

Doordachte materiaalkeuze
Een doordachte materiaal- en meubilairkeuze versterkt het historische karakter van de binnenstad: ruwe blauwe hardsteen voor de voetpaden, kasseien voor het plein en mozaïeken voor de rijweg. Alle overgangen zijn drempelloos. Alle technische elementen zijn maximaal in het wegdek ingewerkt, rekening houdend met de behoeften van marktkramers, foorreizigers en evenementen-organisatoren.

Diverse PUTkasten
Alle technische elementen zijn ondergebracht in obstakelvrije PUTkasten. Hiervoor zijn verschillende uitvoeringen toegepast. Voor de wekelijkse markt is het model Markt toegepast. Dankzij het unieke twee deksel systeem is er een veilige scheiding tussen gebruik en beheer. Voor de evenementen zijn diverse PUTkasten model Evenement gebruikt. Deze beschikken over de benodigde zwaardere aansluitpunten. Voor drinkwater zijn er op verschillende plekken PUTkasten model Watertap aangebracht. Hiermee beschikken alle gebruiker over het gehele plein over de benodigde voldoende voorzieningen.

Sint-Truiden, Grote Markt

Ook zo’n mooi project met ons aangaan?

Marco Ekelmans

Specialist buitenruimtes

LinkedIn Profiellink