Sint-Pieters-Woluwe, Dumonplein

2018Project

De feiten
locatie: Sint-Pieters-Woluwe, Dumonplein
functie: Markt en evenementen
realisatie: 2018
opdrachtgever: Maes Industriële verlichting
toegepast: PUTkast Markt

Het Dumonplein is een belangrijk centrumplein voor de Brusselse gemeente Sint-Pieters-Woluwe. Het plein is geheel vernieuwd en is een ontmoetingsplaats geworden voor de bewoners. De publieke ruimte is nu voor iedereen beschikbaar.

Meer ruimte voor publiek
Door een deel van de parkeerruimtes op te heffen is het plein werd één grote voetgangerszone met ruimte voor ontspanning, evenementen en markten. Rond het plein is naast de rijbaan voor auto’s en de trambaan ook een afgescheiden zone voor fietsers en voetgangers Op en om het plein is er ook veel groen geplaatst dat zorgt voor een aangename ruimte.

Het nieuwe plein heeft een waterpartij. Aan één kant van het plein staat een paviljoen met een luifel. In dit paviljoen is diverse horeca ondergebracht.

Stroom voor markt en evenement
Het plein wordt regelmatig gebruikt voor evenementen en de wekelijkse markt. Hiervoor zijn op verschillende plekken PUTkasten toepast die zorgen voor voldoende evenementenstroom en marktstroom. Door de ondergrondse kasten ondervind niemand hinder van deze voorzieningen

Sint-Pieters-Woluwe, Dumonplein

Ook zo’n mooi project met ons aangaan?

Marco Ekelmans

Specialist buitenruimtes

LinkedIn Profiellink