‘s-Heerenberg, Stadsplein

2014Project

De feiten
locatie: ‘s-Heerenberg, Stadsplein
functie: Markt en evenementen
realisatie: 2014
opdrachtgever: Gemeente Montferland
toegepast: PUTkast Contactdoos, PUTkast Markt, PUTkast Watertap

Het stadscentrum van ’s-Heerenberg heeft een compleet nieuw Stadsplein. De gemeente Montferland heeft gekozen voor hoogwaardige en duurzame materialen.

Verschillende materialen
Het vernieuwde plein is verdeeld in een verblijfsdeel en een parkeergedeelte. Tevens zijn er diverse zitgelegenheden en terrassen. Daarnaast is er een watertafel gerealiseerd die ook gebruikt kan worden als podium. Het plein is afgewerkt met straatbakstenen en natuursteen. Het natuursteen is een mix van Portugees graniet en Schots natuursteen.

Weekmarkt
Het plein is ook geschikt gemaakt voor de weekmarkt en de diverse evenementen. Hiervoor zijn diverse elektrische aansluitpunten en watervoorzieningen noodzakelijk. Ook voor de watertafel is er behoefte aan elektra en water.

Alles in één hand
In een vroegtijdig stadium heeft de gemeente PUTkast BV benaderd om mee te werken aan het ontwerp. Hiervoor is onder meer een uitgebreide inventarisatie op de oude marktlocatie gehouden. Deze informatie is verwerkt tot een maatwerkontwerp van de benodigde obstakelvrije installaties. Door de werkzaamheden in een turn-key overeenkomst bij PUTkast BV onder te brengen was men verzekerd van een optimaal resultaat voor een vast bedrag. De betrokken medewerkers zijn daarnaast opgeleid om veilig en verantwoord te kunnen werken met de nieuwe voorzieningen. Tot slotte wordt ook het onderhoud verzorgd. Hiermee heeft de gemeente maximale continuïteit en veiligheid.

's-Heerenberg, Stadsplein

Ook zo’n mooi project met ons aangaan?

Marco Ekelmans

Specialist buitenruimtes

LinkedIn Profiellink