Ronse, centrum

2019Project

De feiten
locatie: Ronse, centrum
functie: Evenementen
realisatie: 2019
opdrachtgever: Stad Ronse
toegepast: Contactdoos

De Vrijheid is het historisch centrum rond Sint-Hermeskerk met onder meer de Kleine Markt, het Bruulpark en de Oude Sint-Martinuskerk. Het stadsbestuur heeft in periode van enkele jaren gezorgd voor een gehele historische herwaardering van dit deel van de stad.

Ruimte voor voetgangers
Voor de heraanleg bestond het centrum wegen en pleinen van asfalt. Vrijwel overal mocht met voertuigen gereden worden en er waren vele parkings. Met herinrichting is het gebied getransformeerd naar een voetgangerszone waar parkeren verboden is. Al het asfalt is verwijderd en vervangen voor kasseien van lichtgrijs natuursteen. Ook is er meer ruimte voor terrassen waardoor het gebied meer een verblijfsruimte is dat past bij een historisch centrum.

Riante stroomvoorzieningen
Tijdens de heraanleg is er tevens rekening gehouden om door het gehele gebied riante stroomvoorzieningen aan te leggen. Op vele punten zijn elektrische aansluitpunten aangebracht. Deze dienen onder meer voor het aansluiten van feestverlichting, standplaatsen en evenementen. Het spreekt voor zich dat deze contactdozen hindervrij en esthetisch verantwoord in een ondergrondse PUTkasten model Contactdoos zijn aangebracht.

Ronse, centrum

Ook zo’n mooi project met ons aangaan?

Marco Ekelmans

Specialist buitenruimtes

LinkedIn Profiellink