Roermond, Designer Outlet

2014Project

De feiten
locatie: Roermond, Designer Outlet
functie: Ambulante verkoop
realisatie: 2014
opdrachtgever: Divers
toegepast: PUTkast Contactdoos

Aan de rand van de binnenstad van Roermond ligt een voormalig kazerneterrein. Dit gebied is de afgelopen jaren getransformeerd naar Het Designer Outlet. Een paradijs voor iedereen die graag een dagje shopt: 150 winkels en 200 designermerken. Een aantal oorspronkelijke gebouwen van de kazerne zijn hergebruikt en verder zijn er vele nieuwe sfeervolle winkels gebouwd.

Populaire attractie
De afgelopen jaren is Het Designer Outlet gegroeid naar een zeer populaire bestemming voor nationale en internationale bezoekers. Jaarlijks bezoeken ruim vier miljoen mensen het centrum. Dit heeft ook een positieve werking op de detailhandel in de binnenstad. In vergelijking met andere winkelsteden is er nauwelijks leegstand.

Uitbreidingen
De enorme aandacht heeft geleid tot het continue uitbreiden van het centrum. Sinds 2011 zijn er diverse winkelfases bijgebouwd. Hiermee wordt ingespeeld op de groeiende behoefte aan “fun-shoppen”.

Ambulante verkoop
Bij de inrichting van de recente uitbreiding is ook ruimte gemaakt voor ambulante verkooppunten. Zoals koffie, ijs, snoep, wafels en snacks. In de winkelstraten zijn gezellige pleintjes gecreëerd met zitgelegenheden. Op elk pleintje is een obstakelvrije PUTkast model Contactdoos aangebracht. Daardoor kan men het ambulante verkooppunt altijd probleemloos voorzien van elektriciteit.

Roermond, Designer Outlet

Ook zo’n mooi project met ons aangaan?

Marco Ekelmans

Specialist buitenruimtes

LinkedIn Profiellink