Purmerend, centrum

2010Project

De feiten
locatie: Purmerend, centrum
functie: Markt
realisatie: 2010
opdrachtgever: Gemeente Purmerend
toegepast: Straatkast RVS en Straatkast Meterkast RVS

Iedere dinsdag wordt in het centrum van Purmerend een grote markt gehouden. Daarnaast worden er ook regelmatig evenementen georganiseerd. Deze activiteiten vragen om veel elektrische energie.

Een aantal voedingskasten waren verouderd en aan vervanging toe. In een dergelijke drukke omgeving passen robuuste RVS meterkasten. Door het toepassen van twee separaat afsluitbare compartimenten is een ideale scheiding tussen gebruik en beheer. In het beheerdersdeel is de voeding van het energiebedrijf met verdeelinrichting aangebracht. In het gebruikersdeel zitten de contactdozen. Door het toepassen van het speciale kabeluitvoerluik kan ook deze deur tijdens gebruik dicht. Hierdoor worden onveilige situaties vermeden.

Dankzij eerdere goede ervaringen is PUTkast BV gevraagd om het gehele project turn-key te verzorgen. Zo zijn de bestaande netwerkaansluitingen tijdelijk buiten bedrijf gesteld, de oude kasten verwijderd, nieuwe kasten geplaatst, aarding vernieuwd, bestrating hersteld en de kasten weer in bedrijf gesteld.

Purmerend, centrum

Ook zo’n mooi project met ons aangaan?

Marco Ekelmans

Specialist buitenruimtes

LinkedIn Profiellink