Nijverdal, Henri Dunantplein

2020Project

De feiten
locatie: Nijverdal, Henri Dunantplein
functie: Evenementen
realisatie: 2020
opdrachtgever: Gemeente Hellendoorn
toegepast: PUTkast Evenement en PUTkast Watertap

In hartje centrum Nijverdal is rondom het Henri Dunantplein een nieuw gezellig centrum ontstaan. Tijdens de realisatie van het winkel- en appartementencomplex “Nieuw Dunant” is er een riante parkeergarage gerealiseerd. Sluitstuk van het project was de herinrichting van het plein.

Tevens is besloten om de omliggende straten gelijktijdig te voorzien van een nieuw profiel. Het nieuwe plein dient het bruisende, autovrije hart van Nijverdal te vormen met ruimte voor winkelen, verblijven en recreëren. Daarnaast dient het plein ook om ruimte te bieden voor evenementen.

Het plein is afgewerkt met geel gebakken klinkers die aansluiten op de eerder omliggende ingerichte winkelstraten. Het midden van het plein heeft een afwerking van grijs natuursteen. Ook is er veel aandacht besteed aan de overige elementen zoals het meubilair en de bijzonder vormgegeven afwatergoot.

Ook is er rekening gehouden met de voorzieningen voor het houden van evenementen. Na een uitgebreide selectie heeft de gemeente gekozen voor het toepassen van PUTkasten model Evenement en Watertap. Hiermee beschikt het plein over voldoende duurzame aansluitingen voor energie en drinkwater zonder dat men daar hinder van ondervindt.

Nijverdal, Henri Dunantplein