Nieuwegein, Batau

2009Project

De feiten
locatie: Nieuwegein, Batau
functie: Markt
realisatie: 2009
opdrachtgever: Gemeente Nieuwegein
toegepast: PUTkast Markt

Nieuwegein is een voormalige groeikern in de provincie Utrecht. De meeste wijken zijn in de laatste dertig jaar gebouwd. Met ruim 61.000 inwoners is het een middelgrote plaats. Nieuwegein kent drie markten die elk één dag in de week staan.

Zo ook bij het wijkwinkelcentrum Batau. Hier wordt elke dinsdag een compacte markt gehouden met circa 25 kramen. Deze markt staat op een parkeerterrein naast het winkelcentrum. Bij de aanleg van de markt is destijds gekozen om twee bovengrondse kunststof kasten te gebruiken voor het elektrisch voeden van de markt.De kasten werden regelmatig aangereden door in en uit parkerende auto’s. Hetgeen leidde tot storingen, veel onvoorziene kosten bij de gemeente maar ook tot vele klachten bij bewoners en bezoekers van de wijk.

Voor de gemeente aanleiding genoeg om deze obstakels te vervangen voor ondergrondse kasten. Door eerdere goede ervaringen met PUTkasten binnen de gemeente heeft de gemeente wederom besloten om PUTkasten toe te passen. Er is gekozen om twee PUTkasten model Markt toe te passen voor de voorzieningen naar de kooplieden en een PUTkast model Regeltechniek type compact om de voeding van het energiebedrijf met hoofdbeveiligingen onder te brengen. Met deze aanpak beschikt de gemeente over obstakelvrije voorzieningen en behoren de vele problemen tot het verleden.

Nieuwegein, Batau

Ook zo’n mooi project met ons aangaan?

Marco Ekelmans

Specialist buitenruimtes

LinkedIn Profiellink