Maastricht, Vrijthof

2018Project

De feiten
locatie: Maastricht, Vrijthof
functie: Energievoorziening
realisatie: 2018
opdrachtgever: Gemeente Maastricht en Spie
toegepast: PUTkast Contactdoos

Het Vrijthof is één van de belangrijkste pleinen van de Maastrichtse stad. Het Vrijthof is een autoluw plein met vele historische gebouwen zoals de Sint-Janskerk, de Hoofdwacht en het Spaans Gouvernement. Daarnaast is het plein bekend om zijn vele cafés en restaurants.

Op het Vrijthof worden verscheidene bekende evenementen gehouden. Zoals de Maastrichtse kermis, Winterland, de opening van het carnaval seizoen en André Rieu houdt er jaarlijks grootschalige concerten.

Deze evenementen hebben veel elektrische energie nodig. De vorige voorzieningen voldeden niet meer. Naast de ingang van de parkeergarage is door Spie in nauwe samenwerking met Enexis een uniek ondergrondse transformatorruimte gerealiseerd.

Het beschikbare vermogen wordt via verschillende kabels naar zes ondergrondse PUTkasten model Contactdoos PowerLock gebracht. Deze zes PUTkasten staan rondom het plein zodat op elke plek wel een voedingspunt aanwezig is. Per obstakelvrije PUTkast kast een 400A aansluiting beschikbaar.

Met deze aanpak kunnen alle evenementen komende decennia op een duurzame milieu verantwoorde worden voorzien van elektriciteit en worden vervuilende dieselaggregaten vermeden.

Maastricht, Vrijthof

Ook zo’n mooi project met ons aangaan?

Marco Ekelmans

Specialist buitenruimtes

LinkedIn Profiellink