Loppersum, Marktplein

2018Project

De feiten
locatie: Loppersum, Marktplein
functie: Markt
realisatie: 2018
opdrachtgever: Gemeente Loppersum
toegepast: PUTkast Markt

Het Groningse dorp Loppersum ligt in een gebied dat kampt met een krimp van de bevolking. De gemeente heeft een masterplan opgesteld om het dorp toekomstbestendig te maken.

Herinrichting
Onderdeel van dit plan is de herinrichting van de gehele openbare ruimte in het centrum van het dorp. Dit dient te helpen tot de versterking van de winkelvoorzieningen. Daarnaast dient de herinrichting te leiden tot een betere levendigheid en vergroting van de leefbaarheid voor de inwoners

Marktplein
In het hart van het dorpscentrum staat de kerk met het daarnaast gelegen marktplein. Dit plein vormt het hart van het dorp. Met de herinrichting van het plein is er rekening gehouden met het terras van de brasserie. Het aantal parkeerplekken is gereduceerd en er is rekening gehouden met de weekmarkt.

Weekmarkt
De wekelijkse warenmarkt wordt als belangrijk instrument gezien voor het bevorderen van de levendigheid. Het is daarom ook logisch dat de gemeente tijdens de herinrichting van het Marktplein ruime energievoorzieningen heeft laten aanleggen door PUTkast BV. Met het toepassen van enkele PUTkasten model Markt is er gekozen voor obstakelvrije kasten met gescheiden compartimenten en die gelijk dienen als meterkast voor Enexis. Deze kasten kunnen daarnaast ook worden gebruikt voor diverse evenementen.

Loppersum, Marktplein

Ook zo’n mooi project met ons aangaan?

Marco Ekelmans

Specialist buitenruimtes

LinkedIn Profiellink