Lieshout, Heuvel

2010Project

De feiten
locatie: Lieshout, Heuvel
functie: Evenementen
realisatie: 2010
opdrachtgever: Gemeente Laarbeek
toegepast: PUTkast Markt, PUTkast Watertap

Lieshout is een authentiek Brabants dorp in het oosten van de provincie. Het dorp is bekend door de aanwezigheid van een grote bierbrouwerij. Het centrum van Lieshout wordt gevormd door de Heuvel. Dit dorpsplein heeft een driehoekige vorm waar alle invalswegen uit de regio op uit komen.

De herinrichting van het plein was nodig omdat veel inwoners niet tevreden waren over het plein. Het diende een betere eigen identiteit te krijgen en beter geschikt te worden gemaakt voor evenementen. In het ontwerp is rekening gehouden met de oude kiosk en historische kenmerken zoals de originele ANWB-wegbewijzering met lichtarmaturen.

Tijdens evenementen is het mogelijk om verkeer op de wegen rond het plein te weren door het toepassen van tijdelijke palen. Ook is er rekening gehouden met benodigde elektriciteit- en drinkwatervoorzieningen voor de evenementen. Er is gekozen voor permanente obstakelvrije voorzieningen middels PUTkast modellen Markt en Watertap. Beide PUTkasten worden rechtstreeks gevoed vanuit het netwerk van Enexis en Brabant Water.

Lieshout, Heuvel

Ook zo’n mooi project met ons aangaan?

Marco Ekelmans

Specialist buitenruimtes

LinkedIn Profiellink