Lelystad, Bataviastad

2008Project

De feiten
locatie: Lelystad, Bataviastad
functie: Energie voor verlichting
realisatie: 2008
opdrachtgever: Imtech Infra
toegepast: PUTkast Markt, PUTkast Contactdoos, PUTkast kWh-meter

De kuststrook van Lelystad wordt de laatste tijd verder ontwikkeld. Met de realisatie van een haven, outlet shopping centrum Bataviastad en musea heeft deze zijde van de stad een nieuwe impuls gekregen. In 2005 is er door de gemeente een nieuw structuurplan door de gemeenteraad vastgesteld. Hierbij zijn duurzaamheid, groen en water belangrijke uitgangspunten.

In dit kader zal er in vijf verschillende fases circa 500 woningen bij de Bataviahaven worden gerealiseerd en zal er een kunstmatige binnenhaven worden aangelegd. Onlangs is de eerste fase opgeleverd. Om een betere aansluiting te vinden tussen de musea, Bataviastad en Bataviahaven is onlangs door de gemeente de openbare ruimte onder handen genomen.

Zo is naast het outlet shopping centrum een nieuw parkachtig plein opgeleverd. Kenmerkende elementen zijn hierbij de drie heuvels, de grijze natuurstenen afwerking, de waterpartij met fontein. Dit geheel is afgewerkt met moderne openbare verlichting en diverse grondspots. Deze spots zijn voorzien van duurzame LED-lampen. LED-verlichting heeft vrijwel altijd omvormers nodig om de standaard netspanning om te zetten naar een speciale spanning.

Het is een logische keuze om bij een duurzaam inrichting van het plein de voedingen en omvormers van de LED-verlichting obstakelvrij te behuizen. Hiervoor zijn diverse PUTkasten toegepast. Daarnaast zijn er een aantal PUTkasten model Contactdoos toepast voor ondergrondse elektrische voedingen. Op deze wijze heeft PUTkast bijgedragen aan een obstakelvrije en duurzame omgeving.

Lelystad, Bataviastad

Ook zo’n mooi project met ons aangaan?

Marco Ekelmans

Specialist buitenruimtes

LinkedIn Profiellink