Klimmen, Drossaert de Limpensplein

2011Project

De feiten
locatie: Klimmen, Drossaert de Limpensplein
functie: Markt- en evenementenlocatie
realisatie: 2011
opdrachtgever: Gemeente Voerendaal
toegepast: PUTkast Markt, PUTkast Watertap

In het zuid Limburgse Klimmen is op initiatief van de gemeente Voerendaal en de provincie een leefbaarheidsproject afgerond. Hiermee wordt de leefbaarheid van deze dorpskern behouden en mogelijk verbeterd.

Aanleiding voor dit project is de toenemende vergrijzing van de bevolking, het geleidelijk verdwijnen van voorzieningen en verzoeken van de bevolking om initiatieven te nemen voor de verbetering van de leefbaarheid.

De werkzaamheden waren gestart met de realisatie van een multifunctioneel gebouw in het centrum. Dit bevat een lunchroom, supermarkt, kantoor en een aantal appartementen. De afronding van het vastgoed was het startsein om het aangrenzende Drossaert de Limpensplein opnieuw in te richten.

De herinrichting voorzag in een aantal infrastructurele en verkeerstechnische maatregelen aangrenzend aan het plein. Sluitstuk was de maaiveldafwerking. Men heeft gekozen voor een strakke inrichting met moderne materialen.

Ook biedt het plein ruimte voor de weekmarkt en evenementen. Hierbij passen goede elektriciteits- en drinkwatervoorzieningen. Met het toepassen van obstakelvrije PUTkasten, die voorzien zijn van bestrating, is een waardevolle bijdrage geleverd aan het fraaie plein.

De werkzaamheden zijn door PUTkast BV turn-key verzorgd waarmee de gemeente en gebruikers verzekerd zijn van een optimaal resultaat zonder zorgen.

Klimmen, Drossaert de Limpensplein

Ook zo’n mooi project met ons aangaan?

Marco Ekelmans

Specialist buitenruimtes

LinkedIn Profiellink